Βιογραφικό

Η Πολυξένη Καράκογλου γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Νίκαια Αττικής. Από πολύ μικρή ηλικία έδειξε ενδιαφέρον στη μουσική και ξεκίνησε σπουδές κλασσικού πιάνου. Στην εφηβεία της ξεκίνησε τις σπουδές στο σύγχρονο και κλασσικό τραγούδι.Αποφοίτησε από το Μουσικό σχολείο Πειραιά ενώ σπούδασε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.Το 2012 διακρίθηκε στην 4η Ακρόαση της «Μικρής Άρκτου».Το 2015 κυκλοφόρησε από την «Μικρή Άρκτο» το τραγούδι «Ο Άνθρωπος μπορεί».Το τραγούδι κέρδισε γρήγορα τις εντυπώσεις έχοντας ξεπεράσει χιλιάδες προβολές μέχρι σήμερα.Το 2019 κυκλοφόρησε το πρώτο της ολοκληρωμένο άλμπουμ σε μουσική Γρηγόρη Πολύζου και στίχους της Αθηνάς Σπανού με τίτλο «Πολύχρωμες Ζακέτες»

Το 2020 αποφασίζει να ανοίξει την Moika Records από την οποία ανεβάζει την μουσική της μέχρι και σήμερα.Το 2021 κυκλοφόρησε το Άλμπουμ «Σημεία Στίξης» σε μουσική δική της και στίχους Αθηνάς Σπανού από το οποίο ξεχώρισαν τραγούδια όπως «Της Άνοιξης κολώνια» και «Πόλη ξένη».Το τελευταίο μάλιστα κατέκτησε πολλά διεθνή βραβεία για την μουσική και το animation που το συνοδεύει.

Σημαντικές στιγμές στην μουσική πορεία της ήταν η συνύπαρξή της με τον Θάνο Μικρούτσικο επι σκηνής τον Μίλτο Πασχαλίδη την Ρίτα Αντωνοπούλου και τον Μανόλη Ανδρουλιδάκη.
Έχει συνεργαστεί σε συναυλίες στο εξωτερικό με τον Παντελή Θαλασσινό και σε αφιερώματα με τον Κώστα Μακεδόνα.

Το 2024 αναμένεται η κυκλοφορία του άλμπουμ «Τα τραγούδια του Νόμου και της Τάξης» σε ποίηση του διακεκριμένου ποιητή Φώντα Λάδη και μουσική του συνθέτη Γιώργου Κομπογιάννη από τις εκδόσεις Μετρονόμος.